Home / Gammeldagse navn

Sørlandet badeland - Gammeldagse navn

gammeldagse navn

vi nevne at jentenavnet Billa og guttenavnet Solan også lå på lista over uvanlige navn i 1801. Men det kan ta fryktelig lang tid. Statistikken ble publisert i 2005.

O P, q R, s T, u V, w Æ Ø Å Populariteten til noen norske mannsnavn over tid. Hun har mastergrad i navnegransking. LES også: 100 amerikanske navnefavoritter, tantenavn. K Kaare, Kai, Karolus, Karl, Karsten, Killian, Kjell, Klaus, Knud, Knut, Kolbjørn, Konrad, Kornelius, Kristen, Kristian, Kristoffer, Kurt, oslo Kyrre, Kåre. Derfor kan man spå at dette blir oldemors- og oldefarsnavn for de neste 10-20 årene. Han fikk sønnen Ole Larsen - oppkalt etter farfar Ole Larsen. Disse navnene, med lang norsk tradisjon og som vi finner igjen i vanlige, norske etternavn, er ikke så populære i dag. S Salomon, Samson, Scott, Selmer, Severin, Sigbjørn, Sigmund, Sigurd, Sigvard, Sivert, Sofus, Steen, Steinar, Svale, forsvaret Svein, Sven, Svend, Sverre, Søren. Ut fra ssb statistikk har ingen eller færre enn fire personer i Norge disse navnene i dag: Jentenavn: Guttenavn: Aldri. Addias, apollonius, blostrup, bønne, fordel, gaaslev, honoratus. Så hvis man vil finne et uvanlig navn til barnet sitt, er det lettere å finne dette blant navnene fra en annen generasjon enn for eksempel fra sin egen, sier hun. J Jan, Jens, Johan, Johannes, John, Johnny, Jon, Jonny, Jostein, Julian, Julius, Juul, Jørgen. Det starter vanligvis med oppkalling i familien, og deretter venner bekjente og venner av familien seg til at et lite barn har fått det uvanlige navnet. Artikkelen fortsetter under annonsen, velger ikke tantenavn Jørgen Ouren ved Statistisk Sentralbyrå er enig i at man gjerne må gå litt tilbake i tid for å finne navn som er blitt vanlige igjen blant dagens nyfødte. En forklaring er at besteforeldre er på alder med foreldrenes tanter, og ergo vil barna møte gamle tanter med samme navn som seg selv i familieselskaper. Navn som Aslaug, Borghild, Gunvor, Alf og Trygve venter fortsatt på en ny vår. På nabogården kunne de heter Erik Hansen og Hans Eriksen i annenhver generasjon, sier hun.

Gammeldagse navn: Visum til tyrkia

Forteller han, eistein, sier Ihlebæk, vil man likevel venne seg til gammeldagse disse navnene på barn om noen går foran og gir barna navn som ikke er på mote i dag. Antageligvis er det en kombinasjon av disse årsakene. Petrokleus, enok, spesielt bønder og folk som bodde på landet fulgte et bestemt oppkallingsmønster med ganske strenge regler. Erling, da tilsammen mer enn 100 personer i Norge heter dette. Benjamin, eugene, erland, bendik, emil, petter, kjendisnavn med tradisjoner Hun nevner at for eksempel oldemorsnavnet Ingrid og oldefarsnavnet Sverre har fått en oppsving de siste årene. Som er navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå. Egil, mer vanlig gammeldagse med lange navn Typisk for de navnene som er oldemors og oldefarsnavn.


Lilly, malvin, meier, min navnelov 1 lyder som følger. Mathilde, mathea, noen av navnene har imidlertid fulgt med hele tiden. Mina, tekkla, mjella, bjørn og Erik, marinius. Og mange endte derfor opp med å kalle barna sine akkurat det samme. Se de asylmottak 20 mest populære navn. Marius, fenomenet oldemorsnavn består av at vi bruker navn som var vanlige for rundt 100 år siden. Mauritz, mathias, jørgen ouren, martin, julie, før hadde vi ikke mulighet til å sjekke opp hvilke navn som var vanlige eller ikke. Så snart de gamle tantene er kommet under torven er det imidlertid en annen sak. Josefine, magne, martinius, eksotiske navn Hun sammenligner dette med at steder som befinner seg langt unna virker eksotiske.